سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بشنو تا بدانی و ساکت شو تا سالم بمانی . [امام علی علیه السلام]
300
تاریخ : 92/4/14:: 7:0 عصر
نویسنده : مسعود نوری
() نظر

 300 (فیلم)

300 (به انگلیسی: 300)‏ فیلم اکشن آمریکایی محصول سال 2006 است که در سال 2007 به روی پرده رفته است. این فیلم به کارگردانی زاک اسنایدر از روی کتاب مصوری نوشته فرانک میلر به همین نام توسط شرکت «برادران وارنر» ساخته شده‌است.


پوستر فیلم 300
کارگردان زاک اسنایدر
نویسنده زاک اسنایدر - فرانک میلر
بازیگران جرارد باتلر
لنا هدی
دیوید ولهام
میشل فسبندر
دیزی ماری
ونسنت رگان
رودریگو سانتورو
موسیقی تایلر بیتس
تدوین ویلیام هوی
توزیع‌کننده برادران وارنر
مدت زمان 1 ساعت و 57 دقیقه
زبان انگلیسی
پیش از 300: خیزش امپراطوری


خلاصه داستان [ویرایش]

خطر لوث‌شدن: آنچه در زیر می‌آید ممکن است قضیه یا پایان ماجرا را لو دهد!

داستان فیلم تحریفی است از نبرد ترموپیل که در سال 480 پیش از میلاد بین سپاه ایران در زمان خشایارشا با سپاه یونان در زمان لئونیداس اتفاق افتاده است. در این داستان، 300 نفر از رزم‌آوران اسپارت در برابر سپاه یک میلیونی خشایارشاه مقاومت می‌کنند. این نبرد در تنگه? ترموپیل در نزدیکی آتن رخ می‌دهد و حدود سه روز به طول می‌انجامد. ارتش امپراتوری هخامنشی در برابر 300 رزم آور اسپارتی در تنگه? ترموپیل متوقف می‌شود و تنها زمانی موفق می‌شود آنها را شکست بدهد که در اثر خیانت یک یونانی، راه دیگری برای دور زدن آنها و محاصره اسپارتی‌ها پیدا می‌شود.
پایان خطر لوث‌شدن
اکران فیلم [ویرایش]

فیلم 300 که با استفاده از فناوری پرده آبی ساخته شده، توجه بینندگان و منتقدان بسیاری را به خود جلب کرده‌است و یک بازی رایانه‌ای نیز بر اساس آن منتشر شده‌است.[1] این فیلم از 18 اسفند 1385 (9 مارس 2007) در آمریکا به نمایش عمومی در آمد و در دو روز آخر هفته با استقبال بسیاری در آمریکا روبرو شد و به فروشی معادل هفتاد میلیون دلار رسید[2] این فیلم در کل چهار صد و پنجاه و شش میلیون دلار فروش داشته و از لحاظ فروش بسیار موفق بوده. پس از آن در سال 2008 فیلم ملاقات با اسپارتی‌ها که در واقع نگاهی طنز آلود به فیلم غیر واقعی و دروغ پردازانه 300 دارد ساخته شد. فروش فیلم ملاقات با اسپارتی‌ها معادل 85 میلیون دلار بوده است. از بازیگران این فیلم می‌توان به کارمن الکترا سوپر مدل آمریکایی اشاره کرد.
واکنش ایرانیان در مقابل فیلم [ویرایش]

این فیلم ایرانیان را وحشی و غارتگر و سربازان یونان را فداکار و دلاور می‌نمایاند. همین امر باعث واکنش ایرانیان نسبت به ساخت و نمایش این فیلم شد؛ واکنش‌هایی که هم به شکل رسمی و هم به شکل غیر رسمی در فضای مجازی اینترنت نمود پیدا کردند.

تعداد زیادی از وبلاگ‌نویسان ایرانی، اقدام به ایجاد یک بمب گوگلی (وب‌گاهی که در اثر پیوندهای زیادی که به نشانی آن ایجاد شده، در رتبه‌های بالای جستجوی گوگل قرار می‌گیرد) زدند. به این ترتیب، وب‌گاهی که توسط ایرانیان برپا شده بود و در آن ابعاد مختلف اعتراض ایرانیان به چشم می‌خورد، در صفحه? اول جستجو به دنبال نام این فیلم در گوگل دیده می‌شد.[3]

هم‌چنین ایرانیان اقدام به برپایی یک طومار اینترنتی علیه ساخت و نمایش این فیلم کردند (پیوند) که تا پایان زمان جمع‌آوری امضا، بیش از پنجاه هزار امضای مجازی برای آن جمع شده بود. در این طومار، با اشاره به تمدن ایران در دوران هخامنشی می‌آید: «ما از شرکت برادران وارنر، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان فیلم و برنامه‌های تلویزیونی در دنیا انتظار نداشتیم که حقایق به اثبات رسیده? تاریخی را نادیده بگیرد، و با به تصویر کشیدن ارتش ایران در جنگ ترموپیل به شکل وحشیان دیوآسا به شهرت خود نیز لطمه برساند.» (برگردان از متن انگلیسی∗)

آنها می‌گویند علاوه بر تحریفات تاریخی که در فیلم رخ می‌نماید، چهره ایرانیان بی شباهت به هیولاها نیست، در حالی که در اصل کتاب مصور فرانک میلر نیز ایرانیان به همین شکل به تصویر در آمده‌اند. فیلم بسیار به رمان مصور فرانک میلر وفادار است.

خانه? سینما در روزهای پایانی سال 1385 در نامه‌ای اقدام هالیوود در دنیای کوچک سینما را محکوم کرد. گروه فیلم و سینمای فرهنگستان هنر هم در نامه‌ای به یونسکو، تولید و پخش فیلم سیصد را «مخرب‌تر از تخریب بناها و آثار ارزشمند مرتبط با میراث تمدنی ملل و اقوام» خواند.[3]وبلاگی کوچک برای بزرگداشت مردی بزرگ
نقد و بررسی فیلم 300

فیلم 300 به کارگردانی زک اسنایدر با بودجه 65 میلیون دلار در 2 ماه ساخته شده و در مقابل بودجه نسبتآ پایین فروش زیادی داشته است .بعد از به اکران در آمدن در 3100 سینمای امریکا در هفته اول 70 میلیون و در هفته دوم 127 میلیون فروش داشته و از بین ده فیلم برتر هفته پر فروش ترین فیلم بوده است و پیش بینی می شود در هفته های آینده به فهرست پر فروش ترین فیلم های دهه اخیر آمریکا راه یابد.

داستان فیلم بر اساس کتاب کامیک استریپی از فرانک میلرطراح مشهور آمریکایی اهل مرینلند تولید شده و پس از دو اثر بی باک و شهر گناه سومین فیلم ساخته شده از روی کارهای گرافیکی طنز و کمدی میلر است. که به تصویر کشیدن مهمترین جنگ تاریخ باستان (ترموفی) در 480 سال قبل از میلاد مسیح است. این جنگ بین لئونیداس و خشایارشا پسر داریوش کبیر رخ داد.

در این فیلم لشکریان لئونیداس 300 نفر بودند اما این در هیچ کتاب تاریخی نیامده است . در کتابهای تاریخی تعداد لشکریان یونانیان 2800یا4000 ویا 6400 نفر آمده که زیر فرماندهی 300 اسپارتان میجنگیدند.تعداد سپاهیان ایرانی در تاریخ 18 هزار نفر بودند در صورتی که در فیلم تعداد ایرانیان 180 هزار نفر به تصویر کشیده شده در مقابل 300 یونانی.

در انکسل پدیا امده است :در تاریخ جنگهای ملی در 500 سال یا 480 سال قبل از میلاد مسیح بین امپراطوری ایران و یونان جنگی رخ داد که یونانیان در سرزمینی که متعلق به داریوش هخامنشی بود بر ضد حکومت ایران جنگ کردند و شکست خوردند.

قوم ایران هزار ملت بوده و وسعت زیادی داشته پادشاهان هخامنشی برای ایجاد عدالت در میان انها منشور حقوق بشر را نوشته بودند در صورتی که یونانیان مردم نژاد پرستی بودند که همه ملتها را به دو دسته تقسیم میکردند : یا یونانی یا بربر .

ایرانیان در زمان ساسانیان به مهربانی ،آزادگی و بزرگ منشی معروف بودند .

فیلم وضعیت ظاهری و منش ایرانیان ،قدرت فرماندهی و صلح طلب بودن ایرانیان را ندیده گرفته است . آغاز جنگ همواره با یونانیان بوده وایرانیان هیچگاه شروع کننده جنگ نبوده اند.

در فیلم خشایار شا به صورت پادشاهی آفریقایی به تصویر کشیده شده ولی در کتابهای تاریخ خشایار شا مردی خوش قامت ، بلند بالا و بسیار خوش چهره توصیف شده که به علت زیباییش مورد وسوسه زنان دربار بوده است. و در کتاب هرودت آمده که چهره ایرانیان به چهره مردم ژرمن شبیه است. جالب انکه چهره لئونیداس شبیه چهره مردان شرق است.

در فیلم خشایار شا از خدایان نام میبرد در صورتی که ایرانیان همیشه یکتا پرست بوده اند و در ان زمان پایبند به اهورا مزدا بوده اند بر خلاف یونان باستان که چند خدایی بوده و برای هر چیز خدا داشته اند .

پس از مرگ داریوش هرودت خشایار شا را شاه کبیر می نامد . در سال 490 میلادی خشایار شا با سپاهی عظیم و ناوگان دریایی نیرومند اقیانوس هند تا مدیترانه را زیر سلطه داشته. لشکریان خشایار شا در جزیره تسالی 600 قایق را کنار هم می گذارند و پل میسازند . خشایار شا هنگامی که به سمت آتن میرود به علت بدی آب و هوا در جنگ سالامیس شکست میخورد و بر می گردد .

آمریکایی معمولی نمی داند خشایار شا کیست و جنگ چه بوده آنچه میبیند قبول میکند.

دروغ هر چه بزرگتر باشد مردم دنیا آن را راحت تر قبول میکنند. فیلم 300 به هویت تاریخ ایران توهین کرده است و جالب اینکه یونانیان هم از خبر پخش فیلم 300 معترض هستند.

در فیلم لئونیداس سفیر خشایار شا را با سربازانش به چاه می اندازد . این مردم دنیا را به این قضاوت وادار می کند که آیا دیپلماسی این است؟

علاوه بر اینکه به ایرانی ها توهین کرده با انتخاب انسانهایی سیاه پوست به عنوان انسان هایی وحشی و بی تمدن (که البته نقش ایرانی ها را بازی میکردند ) به سیاه پوستان نیز توهین آشکاری شده است.

وقتی که قاصد ایرانی به یونان می آید ،در گفتگو با لئونیداس وقتی همسر لئونیداس با قاصد ایرانی صحبت میکند قاصد ایرانی میگوید : "چی باعث شده این زن فکر کند می تواند با مردهاحرف بزند"

ومی خواهد نشان دهد که ایرانی ها برای شخصیت زن ارزشی قائل نبودند در صورتی که ما در ایران پادشاه زن هم داشتیم.

در جایی از فیلم حرمسرای خشایار شا را نشان می دهد که زنان ایرانی با پوشش نا مناسب نشان داده میشوند و صحنه هایی که نشان داده میشود یاد آور صحنه های پخش شده در فیلم های آمریکایی است .و این در حالی است که زنان ایرانی در طول تاریخ نه تنها با پوششی مناسب بلکه با حجاب کامل بوده اند و در کتاب های تاریخی غیر ایرانی نیز بر پایبندی ایرانیان به موازین اخلاقی تایید شده است.

فیلم با ایدئولوژی شروع میشود : اسپارتی ها اینگونه بودند بچه ها را اینگونه تربیت میکردند و...

اینگونه بر می اید که به ایدئولوژی قهرمانان اسلام و کربلا حسادت شده است و در این کمبودشان به قهرمانان یونان تکیه میکنند (اسپارتها از نسل هرکول هستند )

فقدان ایدئولوژی در غرب باعث ساخت یک ایدئولوژی دروغین و ساختگی میشود.

این فیلم با اهداف سیاسی و نسب دادن وجوه غیر انسانی به ایرانیان ساخته شده. اصل مسائل دنیا برای رسیدن به آزادی همیشه به این برمیگردد که ایران رأس محور شرارت است و مانع حفظ آزادی در غرب. هدف ترساندن مخاطب از ایرانیان است . البته بعد از اینکه مردم را از اسلام ترساندند .

به عنوان نمونه فیلم پرواز 911 هم با این هدف ساخته شده است . فیلم با آیه ای از قرآن شروع میشود در این فیلم چند جوان مسلمان بعد از انجام دادن فرائض دینی خود ، مشغول تدارک برای تخریب سازمان تجارت جهانی میشوند و سر انجام واقعه 11 سپتامبر را رقم میزنند .

با تمام افتخاری که به گذشته خود داریم نباید دائما این را تکرار کنیم بلکه باید آینده را بسازیم ، خود سازی کنیم چون میدانیم اصل و نسب داریم .

ایا بهتر نیست با امکاناتی که داریم فیلمی بسازیم که در مقابل این فیلم حرفی برای گفتن داشته باشد و البته ان هم در سطح جهان؟

صرفه جویی آشکار ضررهای پنهان به دنبال دارد.

به گفته فردوسی :دشمن نتوان ضعیف و بیچاره شمرد.تحلیل فیلم 300


فیلم سینمایی "300" ، پس از نمایش در جشنواره فیلم برلین ، به اکران عمومی در آمد و این اکران ، آن هم در مقطع زمانی کنونی ، بسیار پر معناست .

"300" ، تلاشی نوین برای بدبین نمودن افکار عمومی جهان نسبت به مردم ایران و تاریخ و تمدن ایرانی است که همزمان با تشدید تهدیدات امریکا علیه ایران ، با تبلیغات بسیار فراوان بر پرده سینماها می رود و پیش بینی می شود به یکی از فیلم های پرفروش تبدیل شود .

در این فیلم ، که "یاهو" داستان آن را "سرآغازی برای دمکراسی" نامیده است ، ایرانیان ، مردمانی هیولا صفت ، فاقد فرهنگ و شعور و انسانیت قلمداد می شوند که جز حمله به سرزمین های دیگر، تهدید صلح و کشتن انسان ها ، چیز دیگری نمی دانند و البته در مقابل این قوم " شرور" چاره ای جز جنگ و نابودی آنها نیست تا بلکه جهانیان از دست این " محور شرارت" رهایی یابند .

فیلم 300 ، به داستان جنگ ایران و یونان در "ترموپیل" -گردنه ای در یونان، بین کوه اویته و خلیج مالیک- بر مبنای روایت «هرودوت» درکتاب "جنگ پارسی‌ها" می پردازد .

در این اثر سینمایی ، "لئونیداس" پادشاه اسپارت، فقط یک ارتش کوچک 300 نفری دارد که در مقابل سپاه عظیم " خشایارشا" -پادشاه ایرانی - که تا پشت دروازه های شهر آمده اند ، ایستادگی می کنند و سرانجام گوژپشتی دروازه‌های شهر را به روی ایرانیان وحشی باز می‌کند .

به روایت غربی ها، آن 300 نفر سه روز در برابر سپاه120 هزار نفری ایران مقاومت کردند و در همین سه روز یونانیان علیه ایرانیان متحد شدند و بدین ترتیب زمینه برای شکست لشکر ایران و برپایی دمکراسی فراهم شد .

300

 

 

در فیلم توهین آمیز و به شدت ضدایرانی 300 ، که به کارگردانی "زاک سنایدر" ساخته شده است ، جرارد باتلر، لنا هیدی، وینسنت ریگان، مایکل فسنبدر ،دومنیک وست و ... بازی می‌کنند.

در فیلم 300، ایران ، نمادی از دیکتاتوری و بی خردی و توحش است و یونان( غرب) سمبل دموکراسی و مبازره با آدم کشی و تجاوز .
به عبارت دیگر ، 300، فیلمی است هدفمند که در آن تقابل تاریخی هیولا و فرشته ( شر و خیر ) ، به نمایش در می آید و در این میان ، نقش هیولا متوجه ایرانیان است . این درحالی است که به روایت تاریخ ، در آن مقطع زمانی ، ایرانیان به آزادی های فردی و حقوق اقلیلت ها و زنان و ... رسمیت داده بودند ولی در یونان و کل اروپا ، برده داری و بدوی گرایی ، مشخصه ای بارز به شمار می رفت .

زنان ایرانی در این فیلم "همه جایی" و مردانشان با قیافه هایی که تروریست های امروزی( از نگاه شهروند غربی) را تداعی می کند ، به نمایش در آمده اند .

این فیلم در تحریف واقعیت ها به حدی بی پروا و ناشیانه عمل کرده است که در صحنه ای از آن برای خشایارشا "قلیان" چاق می کنند در حالی که در آن زمان چیزی به نام قلیان در دنیا وجود نداشته است . با این حال از آنجا که در میان مردم امروز ایران ، قلیان رواج دارد ، سازنده فیلم از ان استفاده کرده است!

با توجه به تبلیغات گسترده ای که بر روی این فیلم شده و در موتور های جستجو نیز این اثر مجعول سینمایی رتبه بالایی دارد ، پیش بینی می شود همزمان را اکران این فیلم ، که صحنه های پرشکوهی نیز دارد ، موج جدیدی از تبلیغات ضد ایرانی در جهان آغاز شود به ویژه اینکه در این برهه زمانی ، غرب و به ویژه آمریکا در صدد توجیه اقدامات خود علیه ایران هستند و چه ابزاری بهتر از سینما می تواند آنها را در بسیج افکارعمومی علیه ایران و فرهنگ وتمدن آن ، کمک کند؟

متاسفانه ، عدم توجه به تاریخ کهن ایران و حتی کتمان آن توسط افراطیون وطنی ( یادمان هست که اوائل انقلاب افرادی مثل خلخالی می خواستند حتی تخت جمشید را هم ویران کنند) باعث شده است در مقابل چنین حرکت هایی ، چیز زیادی برای عرضه در سطح جهان نداشته باشیم .

این مساله فقط درباره سینما صادق نیست و امروزه ، بسیاری از ایرانیان به حدی از تاریخ پرشکوه ایران بی خبرند که حتی برای ساده ترین پرسش های تاریخی نیز جوابی جز "نمی دانم" ندارند و این خالی الذهن بودن باعث شده است که اگر فیلم 300 در ایران نیز اکران شود ، مخاطبان ایرانی هم آن را باور کنند ، چه رسد به مردمان کشورهای دیگر در 5 قاره جهان که در سال های اخیر فقط تصویری منفی از ایران به انها نشان داده شده است و اینک قرار است به آنها گفته شود ایرانی که "محور شرارت" است ، نه فقط امروز که از دیرباز منشأ شرارت بوده و اجداد ایرانیان امروز ، همین وحشی های زشت ، آدمکش و نفهمی هستند که در فیلم "300" می بینید!!

اگر فیلم ضد ایرانی "بدون دخترم هرگز" توانست چهره ای منفی و کریه از ایران امروز در جهان به نمایش گذارد ،" 300" مأموریت دارد این منفی گرایی را به اعماق تاریخ ایران ببرد.
هرچند کار زیادی نمی تواند در این باره انجام داد ، ولی یکی از بهترین راه ها ، نقد فیلم و نشان دادن واقعیت ها در موتورهایی مثل "گوگل" است تا مخاطبان اینترنت که با سرچ عنوان فیلم به دنبال اطلاعات بیشتری در باره آن هستند ، صدای ما را هم بشنوند . اما چه کنیم که این اتفاق بیفتد و حرف ها ما جزو اولین یافته های گوگل باشد؟

 

300.2

 



کلمات کلیدی :
آخرین مطالب


ساخت فلش مدیا پلیر

Up Page
کد پرش به بالای صفحه وب

Up Page
کد پرش به بالای صفحه وب
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
- دانلود رایگان کتابهای الکترونیکی فارسی کتابخانه مجازی ایران